MC Networking

Uran Butka “rrëfen” veprën e Mid’hat Frashërit (VIDEO)

Është një vepër kryesisht kulturore, e ndarë në vëllime, pesë prej të cilave tashmë të botuara dhe ku lexuesi shqiptar mund të njihet me publicistikën, studimet, esetë historike, kulturore dhe politike, por edhe me krijimtarinë dhe letërkëmbimet e Mid’hat Frashërit.

Një nismë e ndërmarrë nga Instituti i Studimeve “Lumo Skëndo” vepra bën publike për të interesuarit edhe dokumente me vlerë, të cilët ndodhen në Arkivin e Shtetit dhe në arkivat e tjera të Londrës, të Gjenevës, të Romës apo të Stambollit.

Studiuesi Uran Butka rrëfen më tepër për përmbajtjen e kësaj vepre, por edhe për botime të tjera historike dhe jo vetëm të Institutit “Lumo Skëndo” të drejtuar prej tij, siç janë përshembull një libër për Masakrën e Tivarit apo një libër për “Marrëveshjen e Mukjes”.

 

  • Comments

0 Comments:

Scroll to Top