MC Networking

Intervista - “Armëpushimi”/ Përkthyesja Aida Baro: Puna dhe ndjesitë me veprën e Primo Levit (VIDEO)

Dëshmia e një të mbijetuari nga kampet e shfarosjes së nazizmit vjen në shqip në sajë të përkthimit nga Aida Baro të veprës “Armëpushimi” të Primo Levit.

Përkthyesja Baro flet në një bisedë për “TemA TV” për punën me këtë libër, të vlerësuar si Vepra letrare më e mirë e përkthyer në shqip gjatë 2017-ës.

Ajo flet për udhëtimin drejt Italisë për të kuptuar më mirë Levin, për gjuhën dhe stilin e të shkruarit të tij, ndjesitë e marra gjatë punës me librin, por edhe për raportet e Levit me Italo Calvinon, si dhe librin tjetër të Primi Levit të sjellë në Shqip, “A është vallë njeri”.

  • Comments

0 Comments:

Scroll to Top