MC Networking

Tanjug/ Rama: Ëndërroj për diçka më të madhe, por ajo nuk është Shqipëria e madhe

Kryeministri shqiptar Edi Rama ka thënë se ai ëndërron për diçka më të madhe, por ajo nuk është një "Shqipëri e madhe", veçse një Bashkim më i madh Evropian me serbët, maqedonasit dhe shqiptarët në të.

  Pas takimit me presidentin e KE Jean-Claude Juncker, në pyetjen e gazetës serbe “Tanjug”, se a është "bashkimi i Shqipërisë me Kosovën", ndonjë strategji specifike ose ndonjë lloj presioni mbi dialogun mes Beogradit dhe Prishtinës, por edhe për vetë BE-në, a po luan Rama ndonjë lojë, ai u përgjigj se po fliste për "diçka të madhe" dhe shtoi se "kjo nuk është një Shqipëri e madhe, por një Bashkim i madh me serbët, maqedonasit dhe shqiptarët së bashku në të".

Siç vuri në dukje Rama, vendet e Ballkanit Perëndimor janë brenda kufijve evropianë, por janë si "trupi që mbështetet në trup dhe nuk është në vendin e tij".

BE duhet të vendosë se çfarë të bëjë me atë organ. A do ta lërë të rrjedh gjak ose të marrë atë si pjesë të trupit të tij dhe të vendosë në vendin e tij , tha Rama për Tanjug.

 

  • Comments

0 Comments:

Scroll to Top